Get your own Digital Clock

Followers

Friday, 29 April 2011

hey

lama juga aku ta update blog aku ni,hay..biasa a,line da ta ada at tmpat aq blaja uw..cejak kes aritu,line cllu ta ada.so payh a na un9..law aku ada broadband tape ugx,ni blake haram..haha~at ostel,ta ada apa2 story un yg best..semua biasa je,semakin bosan ada la..law sal clas ulaq,ada sowang budak kelas aku da berhenti coz g PLKN..ta sabo ngat agk ew,cam mati je law tnguh an PLKN uw..p2 mle a,pawe ye ulaq yg t'kial2 coz kene tngal...cian kao ajiz,HAHA~p tape a,mbe an ramai at c2,ag un yg patah tmbuh yg hilg berganti..so,dunt wory b hepy :)

lan da balik kuantan da,SUKA2 :) hepy ou,rendu 1/2 mati at dia..hehe~
aq cuti 5 ari,bwu cmlam aliq uma..penat cngat,p tatau a uatpe cpy penat g2 skali..cok ada jum heboh at kuantan,mb aq g ari ahd owt,jum a cpe na join..hehe~ite g rmy2..

Thursday, 21 April 2011

.......

dia da balik johor pagi tadi,pukul 3 a.m..tpi sikit pun tana witau aku,bila aku dapat tau dpda umi cniry aku jadi sentap tiba2,na mengalir air mata aku bila dengar dia da balik..kenapa dia tana terus terang je dengan aku yang dia da na balik ??? kenapa dia na rhsiakan semua ni dpda aku ??? sape aku bgi dia sebenarnya ??? aku rindu sangat2 at dia,masa balik minggu lepas aku ta jumpa un dia..pandang muka dia un tidak..menyesalnye aku rasa,banyak kali dia mcg n col aku ajak jumpa,tapi aku tak g un coz aku sakit ati cngat n dia sal kes dia baru baru ni..


aku tatau kenape aku ego sangat dengan diri aku,padahal dia banyak kali da minta maaf,dia akui semua kesilapan dia..banyak kali juga dia merayu n janji ngan aku yang dia takkan buat lagi perkara tu..masa dia col aku,aku tengking tengking dia,aku marah dia..tapi,dia sikit pun ta marah aku alik,dia senyap je..masa malam kenduri tu,dia ada panggil aku..aku tak g un at dia..angah n acik puas da pujuk aku supaya jumpe dia,tapi ego aku lagi tinggi masa tu..kenpalah aku jadi camni ?? na menyesal un da ta guna,dia da ta ada at sini ckunk,da ta dapat jumpa dia sampai bila2..lepas ni,umi cakap dia nak g sambung belaja at melaka..so,ta mungkinlah aku dapat jumpe dia da lepas ni...


aku rindukan saat saat aku dengan dia dulu,aku rindu na tengok muka dia,rindu na bergurau dengan dia,aku rindu segala galanya tentang aku dan dia...sedih sangat aku rasa bila aku teringat kenangan aku dengan dia,dia selalu cakap..lan akan tunggu along sampai bila bila,lan janji lan akan berubah untuk along..lan akan tunaikan semua janji lan dekat along.lan sayang along sangat sangat...dia selalu ada waktu aku sedih,gembira..dia ada untuk aku bila aku perlukan dia...


dia ta pernah tengking aku,dia ta pernah marah at aku,selalu je senyum walaupun dia kene mara...dia ta suka aku terlau pk an sal dia,dia tana aku risau sal dia..dia suruh aku belajar rajin rajin,jangan jadi cam dia..dia penah ajak aku sambung belajar dengan dia,tapi aku tolak coz aku takut aku terlalu sayang dekat dia nanti...aku takut kalau nanti bila dia ada orang lain,aku ta boleh trima keadaan tu..


esok aku balik,aku baru ingat na jmpe dia..tapi,dia da pergi dulu sebelum aku balik...dia tinggalkan aku dengan ta cakap apa2..malam tdi,lepas je dia cakap dia na balik arini,aku terus sedih..hilang mood aku untuk uat kije,aku jadi tatau na cakap apa,aku rindu sangat sangat at dia..tapi dia da pergi dulu sebelum aku balik..aku tak dapat na jumpa dia uat kali terakhir,aku ta dapat na tengok muka dia da lepas ni..kalau johor uw dekat n umah aku tape la..ni jaoh ew ta usah kabo ler..


aku rindu dekat dia,rindu yang sangat sangat..aku na jumpe dia,aku na tatap muka dia..aku rindu nak gelak gelak dengan dia..aku da tatau apa yang aku na buat sekarang,boleh ke aku lupa at dia nanti..dulu,kalu na balik asrama,aku mesti jumpe dia dulu..aku mesti salam dengan dia dulu,dia selalu pesan suruh aku belajar elok elok..pastu dia akan cakap,lan sayang along sangat sangat..i love u...uw je la ayat dia setiap kali aku jumpe dia sebelum balik asrama,tapi tu semua kenangan..sekarang dia da pergi,ikutkan ati aku un tana balik je ase esok,tapi umi suruh aku balik tolong ayah niaga coz ta ada orang na tolong ayah da..tapi,aku takut aku akan teringat at lan mce niaga nti coz dulu aku selalu niaga dengan lan je..boleh ke aku tanpa dia ??? 
:'(   :'(    :'(

lan...along sayang sangat sangat dekat lan..maafkan along coz selalu uat lan sakit ati,along selalu marah marah lan walau un benda uw perkara biasa je...along selalu besar besarkan perkara kecik,along selalu menafikan apa yang lan cakap walau un lan bersumpah..along selalu macam tu,selalu pk an perasaan along je,ta penah na pk sal ati lan,ta penah na jaga ati lan..walau un along mara lan,along tengking lan,along masam muka n lan,lan tetap senyum at along..lan ta pernah marah along,lan ta pernah masam muka dengan along..lan selalu pujuk along bila ayah marah along,lan selalu tenung mata along kalau along nangis..lan lap air mata along dengan tangan lan sendiri,lan buat sampai along tersenyum balik..sampai along lupa at semua masalah along...walau un kita kenal ta sampai 2 bulan,tapi along rasa kita rapat sangat..lan sangat memahami perasaan along,lan tau setiap perwatakan along...lan tahu muka along time hapy,sedih,ta ada mood n semuanye laa..lan selalu cuba untuk uat along tersenyum...kadang kadang tu,along mara lan,along tengking la..tapi,akhirnya lan yang pujuk along..bukan along yang pujuk lan,padahal along yang uat lan sakit ati lan..


maafkan along lan ek coz uat semua ni at lan,maafkan along sebab ta pernah cuba untuk jaga ati lan..along minta maf sangat sangat..tapi,along na lan tau..along da mula sayang at lan dari dulu ag,tapi along selalu menafikanya bila lan tanye..maafkan along ye lan       :'(


                                               






aLong sayaNG LaN sanGat saNgaT

Saturday, 16 April 2011

Pagi pagi lagi umi da tepon,suruh balik hari ni coz ada kenduri doa selamat..tapi,maybe ta boleh kot sebab en.amir ta bagi sape sape pun balik minggu ni..umi cakap,esok umi ada penyampaian anugerah cemerlang n umi dapat anugerah guru cemerlang..umi hope cngat supaya aku dapat balik,tapi aku ta rasa un buley balik arini..adoiii,kenape la banyak sangat dugaan dalam bulan ni..lepas satu satu masalah aku hadapi...

ya allah,kau kuatkanlah hati aku ini untuk mengharungi setiap dugaan mu ini ya allah..semoga aku dapat mengharunginya dengan sabar dan tabah..

pukul 8.3o a.m tadi ada duty at ostel..petang kunk ulaq,ade xtvt sukan...tapi sukan uw je indoor game je ler,ta kecah game pape un buley..aku ta g mum tgahari tadi coz ta ada slere ulak aku ase,pdhal pgi tadi un aku ta g mum jugak..tatau la nape aku ta rasa lapar ulak arini,huhu~dri pgi tdi cmpai ckunk aku ta mandi2 ag,HAHA~ bgus an aku ??? malas a na g mdi,sejuk~
kesian aku tengok budak budak asrama ni,semuanya muka bosan belake..lepas tido,tido lagi..tu je la kijenye..na keluar ta buley,cam dok dalam jail da ha..kesian2~ sunyi je asrama ni aku rasa,semua orang uat hal masing2..
ckunk ni da ada p'aturan baru pulak,p'aturannye ialah pelajar ta dibenarkan gelak kuat2..HAHA~ aku da la jenis gelak ta ingat dunia,so dari ckunk aku kene belajar senyum je..no gelak gelak..HAHA~  oopppsss,terlebih suda...

k la,aku g mandi dulu ek..papai~  
ilysm :)

Friday, 15 April 2011

nak balik rumah lerr :'(

atoyaiii,sedih sangat arini...baru ingat nak balik rumah,nak jumpe dengan 'dia' tapi semua tinggal angan2 je coz semua pelajar asrama di kuarintin sebab pejabat dipecah masuk dan laptop lecturer hilang..hadoi,sedih banget !!!
da la na keluar un ta buley,naik sumbat la aku jawab ew law duduk congok je lam asrama ni....sape la yang pecah masuk pejabat ni,da la laptop je yang hilang..bende lain ta hilang pulak..pelik jugak aku dengan pencuri ni,entah entah lecturer uw cniry yang salah letak..tapi,pagi tadi da uat report polis da sal kes ni..um,cepat cepat lah jumpe laptop uw,ta sabar jugak aku rase na tau sape yang jadi pencuri tu...

Pagi tadi penyakit aku datang balik,aku takut sangat2..menangis sampai rasa ta boleh nak berhenti je..aku tatau la kenape aku rasa macam tu,badan aku jadi panas,tapi dalam hati aku sejuk sangat sanagt..aku rasa seolah olah ada bende yang follow aku sejak kejadian pagi tadi,seram sejuk jugak aku bila pk balik pasal ni..tapi tape la,aku tau allah tu ada,juz doa je banyak banyak kat dia..thanks jugak at BFF aku yang jaga n care at aku tadi..SHAM,CHA,A'AN,MIRA & AJA...dia orang banyak bagi semangat at aku sampai aku jadi o.k balik..terima kasih sangat2,sayang korang lerrr... ilysm :)

tapi Semalam aku ada gaduh ngan si 'dia'..aku conpiuz betul dengan keadaan ckunk ni..tatau na caye at pihak ane satu..aku keliru sal cite 'dia' ni,tatau la dia jujur o tipu aku untuk backup diri 'dia'...aku try untuk pcye at dia dulu,p tbe2 kes ni muncul ulak..habis semua kepercayaan aku at dia hilang macam tu je..pastu mule la,terus rasa tana caye da at dia..semak toi aku rase ckunk ni :(  aku ta suke la keadaan aku dengan 'dia' cmni,aku rendu at dia..tapi aku tana contact dia..camne ni ??? :'(

Thursday, 14 April 2011

hepy sangat :)

suda lama ta update blog ni,rendu ulak ase..pdahal bwu 2 ari je un,HAHA~
manyak da story na cite ni,p yg penting2 dulu ek aku cite..haaaa

arini dia da balik ler,adoyaiii..rendu2 !! ta sabar da na balik rumah sok coz na jmpe dia ni,HAHA~ sampai da tatau na cakap happy cmne da aku rasa sekarang ni,ngee~

tadi aku ada exam tau,mse jawb modul 4 uw,aku o.k lagi..msok je modul 5,twos blur kepale aku ni..HAHA~aku da ta ingat pape da mce uw,yang compem ew,smua jwapan aku uw karot je blake..haha~
tapi hope terampil lah ktas ujian tadi,debor jugak aku law ta terampil,t kene amik smula ulaq,takut2...gggrrr~

tapi,ada lagi satu hal yang ngah semak lam otak aku ni..aku tatau la pasal apa,yang penting ni pasal member..ta ada kaitan n bende lain,semak aku pk sal ni..law cakap face to face kunk kecik ati lak budak tu,he ! karot2 je mclah ni aq ase..ce open minded ckit,sal berkawan un jadi mclah,na jelez2..pelik toi aku n manusia cam ni,cam la aq na rampas budak uw dpda dia,he ! aq un ada jugk ler !
SEMAK !!

Monday, 11 April 2011

sUka,SeDiH,nErvoUs ???

Arini aku rasa berbelah bagi,antara hepi,nervous n sedey..aku tatau yang ane satu aku na lebihkan..
Perkara yang hepi ntok arini ialah,hp aq suda elok..suda siap dibaiki dan baru sahaja diambil dari kedai tadi,hepi sangat :) sirius yang aku rendu gila at hp aku tu,padahal baru 3 ari anta kedai..haha~wud ever un,memg aku hepi la coz dapat hp aku cmula :) ..
Perkara nervous ulaq,arini org yang aku sayg akan menjalani satu detik bersejarah dalam hidup dia..aku takut sangat kalau dia disalahkan dan akan menanggung padahnya sendiri..
Perkara sedey nye ulaq,aku ta dapat teman dia di saat dia perlukan aku sekarang..sampai sekarang jugak,aku tatau apa khabar nye si dia sekarang..risau nye,toyaiii~da la ta boleh na contact dia :(

He,banyak tol pblem aku ni,ta penah putus putus..penat da aku na menjalani hidup macam ni :(
ya allah,tolonglah hamba mu yang lemah ini,janganlah kau duga aku dengan dugaan yang aku ta mampu hadapinye...
aku tatau na ngadu at sape perasaan yang aku alami sekarang,jiwa aku rasa bergolak antara marah,suka,sedih,nervous,benci,puas hati,dendam dan macam macam lagi laa.kadang kadang,aku rasa macam na menjerit sekuat hati n menangis sepuas puasnye sampai air mata aku kering :'(

Sejak kebelakangan ni,banyak sangat masalah yang aku alami,masalah yang terbesar sekarang adalah berkaitan dengan family aku..masa aku balik ari sabtu baru ni,aku tengok semua ahli keluarga aku macam ta tersusun..adik adik aku yang kecik macam terabai,umi n ayah sibuk na selesaikan urusan keluarga ni...kesian aku tengok umi n ayah,bersusah payah dia orang na selesaikan masalah ni walau un masalah ini hanya berkait rapat sikit je n family aku..masa aku balik tu,ada la jugak aku tolg umi n ayah sikit sikit..tu un setakat yang mampu je..rasa na menangis un ada jugk bila tengok family aku jadi cmni  :(
demi orang yang tiada pertalian darah langsung dengan family aku,umi n ayah tetap juga tolong..umi cakap,hidup ni kene tolg menolong..nti bila kita pulak yg susah,mne thu orang tu akn tolg kita balik..
lagi un,umi n ayah da angap orang tu cam fmily aku cniry..so,na o ta aku kene a trima..
tapi,sampai sekarang ni jugak aku tatau apa perkembangan hal ni..mcam ane budk tu sekarang ??
penin kepala aku pk..toyaii~






rendu at adik :'(

tEnTang aWaK...duLu & sEkaraNg

story ni sal guy yang aku minat,nama dia mamat salji...aku mula minat dia daripada tahun lepas lagi,tapi masa tu dia ada awek da.awek dia tu,sama umur je n aku...dia sebenarnya budak baru at sekolah aku,kalau tak silap aku dia masuk masa pertengahan bulan 6..first time aku nampak dia masa nak balik sekolah..masa tu aku tengah tunggu umi untuk balik sekali..pastu dalam ramai ramai manusia yang lalu dekat pintu pagar sekolah tu,aku nampak dia..mata aku terus straight pandang kat dia,masa tu jugak la aku tanya aswad yang dia kenal ta budak tu..tapi aswad un tatau..cehhhh,sangat menghampakan masa tu..hari demi hari aq update sal boy ni,puas aku searching no phone dia at budak sekolah aku tu..akhirnya,aku dapat jugak..HAHA~bangga gila masa tu,ta sabar sabar dah rasa nak mesej n dia..
mula mula aku mesej dia,dia ta bagi respon pun..tapi bila aku call,dia angkat pulak..nampak sangat la kedekut kredit,HAHA~masa call tu,aku cakap aku nak kenal ngan dia..dia open je,so kita orang mula la mesej lepas tu,tapi kadang kadang je..dalam 2 minggu sekali..huhu~dalam masa 2 bulan akhir tahun lepas,dia ta tahu pun siapa aku,dia ta kenal nama aku,coz aku ta bagi tahu..HAHA~jahad an ?? tapi bila da habis SPM,aku bagi la tahu dia siapa aku yang sebenarnya,tapi dia ta terkejut un coz member dia ada cakap at dia pasal aku..
Masuk je tahun ni,kita orang semakin rapat..tiap tiap hari contact,kadang kadang tu,ada jugak call..dia selalu jugak share story dengan aku..masa tu,memang happy la dengan dia..tambah tambah lagi bila aku dengar yang dia da putus dengan awek dia yang tahun lepas tu..lagi la bertambah happynya aku.HAHA~kejam2..
so,kita orang stil kawan cam biasa..terus terang aku cakap,walaupun aku minat dekat dia..tapi tak pernah terlintas sikit pun dalam hati aku untuk couple dengan dia..aku lebih suka berkawan dengan dia..cam teman tapi mesra..kan lebih selese cam uw,betul ta ??? hehe~ aku selalu cakap at dia yang aku ta suka di tipu,law ada apa apa..cakap je teros terrang,ta payah na sorok sorok..aku lebih suka kalau aku tahu something sal dia daripada mulut dia sendiri,bukannya daripada mulut orang lain coz nanti itu lebih menyakitkan..
nak dipendekkan cerita,satu hari ni aku dengar cite sal dia n seorang minah at sekolah tu..dengar dengarnye,minah ni selok dah suka dekat mamat yang aku minat ni..tapi,bila aku tanya sal ni at dia,dia ta pernah nak mengaku..kadang kadang tu ada jugak dia mengelak untu jawab..dia pernah cakap 1 ayat at aku
'kalau awak rasa awak lebih percaya cakap orang lain,awak percaya je la..kalau awak rasa awak percaya kat saya,awak jangan la dengar cakap orang lain tu' tu la ayat yang dia selalu sebut bila aku tanya sal hubungan dia n minah tu..aku ta marah law dia na couple n siapa siapa pon,tapi aku akan marah kalau dia tipu n tak berterus terang dengan aku..dia penah jugak cakap yang antara aku dengan dia,TAK ADA RAHSIA..
sekarang,semua da kantoi..aku tengok FB dia,dia da 'in relationship' dengan minah tu..masa tu,tuhan je la yang tahu betape panasnya hati aku coz dia tipu aku selama ni..mati mati aku caye at dia,aku abaikan apa yang orang cakap sal dia.tapi...dia buat camni pulak kat aku,sedihnye aku rasa ~ :'(
aku rasa dia semakin hari semakin berubah,dia da ta rapat n aku cam dulu..dia lain sangat sekarang..mungkin sebab dia da ada awex baru kot..siapa la aku ni untuk dia sekarang agaknya,mungkin sudah ta penting lagi :'(
wud ever un,aku tetap doa kan dia bahagia dengan couple baru dia sekarang walaupun aku sedih..
las sekali,juz na ckap yang 'saya sayang awak sangat sangat' :'(

Sunday, 10 April 2011

:'(

minggu ni,banyak sangat perkara yang aku tak jangkakan berlaku..semua orang yang aku sayang ada masalah :(
aq sedih sangat2 bila keadaan camni terjadi,dengan hal family,friends,study..semua la yang berkaitan...
ptotnye,minggu ni ta boleh balik,tapi aq minta balik jugak daripada warden..tak tahu la kenapa aq rasa cam bosan lak tiba tiba dok at ostel uw...bila ckap sal ostel,aq ada story na cerita at cni..
cerita ni mengenai seorang budak 1 dom n aq..dulu dia geng dengan aq,tapi ckunk ta da coz dia tu suka menyendiri..pelik je aq tgok dia kadang kadang..aq dengar,ramai gak budak yang ta suka dia at situ..tapi,entahla..aq un tatau na ckap cmne sal dia,perangai dia yang paling pelik sekali at ostel uw ialah,apabila ada saja yang dekat o cakap n dia.mesti dia rasa lelaki tu syok @ suka at dia..pelik kan ?? umm,tu laa pasal,aq un pelik jugak ni..pastu,mula laa..berbunga sorang sorang cam SS...ada ugak budk laki yang tau prangai dia cm uw,p dia orang amik kesempatan atas perangai budak tu..dia orang pakat pakat nak buat budak pempuan tu SS..kesian jugak aq tengok budak tu..bukannya aq n udak udak lain ta nasihat,tapi dia yang degil,tana dengar cakap kita orang..ta an la kita orang na pakse dia untuk berubah,nanti tak baik pulak kalau buat camtu..so,untuk kesimpulanya,biar je la dia hanyut dengan dunia dia tu...