Get your own Digital Clock

Followers

Monday, 30 May 2011

  
jason derulo - dont wanna go home


ni lagu yang paling latest aku minat,
love the way him dance lowhhhhh~
very SMART !!!!!!!
terbaeeekkk siotTTTTT

raHsiA taHi LaLaT !!!!!!!

            TanDa                                                          maKNa


Bibir atas kananBanyak rezeki, pandai
Bibir atas kiriRamai kawan, baik hati
Bibir bawah kananDisegani orang, ramai yang suka
Bibir bawah kiriPandai bicara, tak mudah kalah
Leher kananCerdas, jujur, berani menderita
Leher kiriCerdas dalam segala hal dan banyak pengetahuan
Leher di tengahTercapai cita-cita
Biji mata kananSuka serong dan pembohong
Biji mata kiriPembohong tetapi baik hati
Hujung mata kananBaik hati, sopan santun, cerdas
Hujung mata kiriBaik budi, murah rezeki
Punggung kananAgak mengalami kesulitan
Punggung kiriMalas dan suka duduk
Betis kananSuka berhibur, boros
Betis kiriRajin, tidak suka menganggur
Lutut kananBersikap tidak peduli dan tidak mahu berusaha
Lutut kiriKurang kuat berusaha
Kepala sebelah kananTerkabul cita-cita
Kepala sebelah kiriSering menemui kesusahan
Kepala sebelah belakangJujur, sabar dan tekun
Kening kananCerdas dan cekap
Kening kiriCerdas dan sopan santun
Tengah keningKeras hati dan berani segala hal
Hujung mulut kananKecil rezeki, tak mudah kalah
Hujung mulut kiriSuka berpoya-poya
Ketiak kananDapat menyimpan rahsia
Ketiak kiriJujur, banyak yang cinta
Pergelangan kaki kananSuka keluar rumah
Pergelangan kaki kiriKehendak kuat
Batang hidungBanyak dicintai orang dan dapat menjadi kaya
Pada hidungBanyak rezeki
Dagu bawah kananJujur dan baik hati
Dagu bawah kiriBijaksana, dan berbudi luhur
Kemaluan kanan atau kiriBaik, suka senggama
Di kepala kemaluan (lelaki)Bakal beristeri dua
Tumit kananJujur dan banyak kawan
Tumit kiriBaik budi
Alis kananSuka menolong dan baik hati
Alis kiriRamai yang suka
Pangkal peha kananKemahuan kuat
Pangkal peha kiriSuka kerja apa pun
Telapak kaki kananTak mudah mengeluh
Jari kaki kananSuka menolong
Jari kaki kiriBerbudi, suka berbuat baik
Bahu kananCermat dalam membuat keputusan, banyak tanggungan
Bahu kiriSuka kerja keras, banyak tanggungjawab
Buah dada kananBaik hati, pendiam, simpan rahsia
Buah dada kiriRamai kawan, setia pada pasangan
Lengan kananSetia dan taat pada atasan
Lengan kiriMenepati janji dan rajin
Pipi kananRamai teman
Tengah-tengah pipi kananRamai yang suka
Tengah-tengah pipi kriRamai teman
Ubun-ubunKurang jujur
PusatCerdas, tangkas, tekun
Pusat bahagian kananSejahtera dalam hidup
Pusat bahagian kiriBeroleh kemuliaan
Pinggang kananSayang pada pasangan hidup
Pinggang kiriDisayang pasangan hidup
Dada kananDapat mengatasi masalah
Dada kiriBerani, jujur dan sabar
Telapak kaki kananTidak mudah mengeluh
Telapak kaki kiriBaik budi pekertinya
Siku tangan kananKuat ingin memiliki kejayaan
Siku tangan kiriBaik hati, suka menolong
Jari tangan kananSerba beroleh keuntungan
Jari tangan kiriSerba baik bekerja
Jari telapak tangan kananBanyak rezeki tetapi boros
Jari telapak tangan kiriBanyak rezeki dan cermat
Pergelangan tangan kananBoros, suka bersukaria
Pergelangan tangan kiriDapat berpangkat
Perut bawah kananBanyak rezeki, suka memberi maaf
Perut bawah kiriBaik hati, tenang hidupnya
Sudut mata kanan dalamDisayang suami atau isteri
Sudut mata kiri dalamTidak mudah dilupakan pasangan
Sudut mata kanan luarBaik budi, ramai yang cinta
Pelipis kiriMurah rezeki, dapat jadi kaya
Pelipis kananSerba berhasil dalam usaha
Kelopak mata kanan atasBaik hati, ramah, berjaya
Kelopak mata kiri atasBaik budi, ramai yang suka
Kelopak mata kanan bawahAgak malas
Kelopak mata kiri bawahAgak bodoh, kurang bijaksana

raHsiA di sEbaLik biLaNgaN kUntuMan bUnGa RoS

Selalu kita lihat, bunga dapat menunjukkan betapa romantiknya seorang lelaki kepada wanita.Even bunga itu akan layu, tetapi perasaan dan pengalaman menerima bunga dari seorang yang tersayang memang tidak dapat dilupakan.
Namun begitu, bilangan kuntuman bunga turut mempunyai makna disebaliknya. Ada rahsia kenapa seseorang itu memberikan bunga sekian-sekian kuntum. Ada yang bagi banyak kuntuman bunga dan ada juga yang bagi satu sahaja.
Berikut merupakan rahsia di sebalik bilangan kuntuman bunga ros yang dipetik dari Love Fate Destiny.

1 Rose
Exceptional love all concentrated on you.
2 Roses
Two of us deeply in love.
3 Roses
I love you.
6 Roses
I want to be yours.
9 Roses
Love each other eternally.
11 Roses
You are the one I love most in my life.
12 Roses
Satisfactory union and mutual affinity.
13 Roses
Secret admirer.
24 Roses
Remember fondly every moment
(24 hours cannot forget you).
33 Roses
Saying "I love you" with PROFOUND LOVE.
36 Roses
Feeling romantic attachment because you come to me.
44 Roses
Constant unchangeable pledge.
50 Roses
This is "Regretless Love".
56 Roses
My love.
66 Roses
Successful love affair.
99 Roses
Love with understanding makes love eternal.
100 Roses
Harmonious union in a century, remain a devoted couple 'till ripe-old age.
101 Roses
No other love but you.
108 Roses
Please marry me!
111 Roses
Eternal love.
123 Roses
Free love.
144 Roses
Loving you day and night eternally.
365 Roses
Thinking of you everyday, love you everyday.
999 Roses
Everlasting and eternal love.
1001 Roses
Faithful love, 'till forever

So macam mana? Dah terpikir nak bagi berapa banyak bunga ros?

Sunday, 29 May 2011

KaRak moViE

tepat jam kol 11 tadi aku,mira n aja g bandor...sampai2 je bandor,kita orang main xplorace ulak coz na cari member mira,HAHA~tengah asyik xplorace tadi,tetiba nmpak pula umi...blake ketor kepala na menyorok balik tiang 7e uw,HAHAHAHAHA~
masa tu jugak a mira nmpak mber dia dari jauh,haishhH~kebetulan yang diharapkan!!!
kita orang un g a at mmber mira uw,uat muka ta malu je naik kete dia..hehe~dipendekkan cerita,nama mmber mira uw afiq aizat(supit)...
sampai sampai je EC,kita orang twos book tiket wayang KARAK pukul 12.30...masa na tgu ntok mcok pawagam uw,dan ag snap2 pic...hehe~
bila buka je lampu bilik no 1 uw,kita orang un masuk a..
masa mula2 cerita uw,kita orang ok je...tapi bila masuk je part tengah,bapok giler nervous aku tengok,menyirap darah aku dengan debaran debaran cerita tu...boley tahan juga a jalan cerita dia tu,enjoy jugak rasa  :)

habis je cerita uw,kita orang gerak g mega ulak...ceblum uw,g mum lu at de'mall..lapor der !!!
habis mum,g karok ulak at box..jumpa la bf aja ckali at c2...habis suara aku coz karok2,haha~cakap un dah serupa apa tah...p2 snap ag ckit pic at situ,hehe~
penat berjalan,kita orang un balik..masa otw balik uw blake cnyap coz kepenatan sangat sangat..


THE END   .......


snap pic afiq.mira.atin.aja

with aja  :)

bersama mira =)

candid !!

LoOseR !!!

MU telah menghancurkan harapan hati aku untuk menang tahun ni !!!
ouhhhh,sangat2 sedih meyhhh~semangat aku overnight untuk tunggu keputusan final,tapi hampeh je !!! haishhhh,apa pon ta boley ~
redho je ler dengan ketentuan ni,kalah tetap kalah  :'(

salah satu sebab aku overnight juga malam tadi adalah sebab  menunggu seseorang untuk un9...tapi memang bengang gila a  coz aku je yang un9 sorang2 pai ceroh cam owg gila,hadoiii~sakit ew ati...
he,semua ni memerlukan kesabaran tahap dewa tau ta !!!
sabor je lerrr~

disebabkan kesedihan ni,aku mahu turun town untuk mencuci mata,hehe~
jom ler ramai2 kita g kuantan,layan karak dulu p2 g lepas tension at karok then amik angin at TC...
ayuh lerrr bersiap,na kene g awal coz na buka pintu MEGA n ECM...haha~
tata,ily <3

prodata iDoL

tepat jam 9 malam tadi,prodata idol pon mula...perghhh,persaingan dia memang hebat2 blake a...ada yg macam ella,ziana zain,mawi n ramai ag a...tpi hnye 5 owg yg akn t'pilih untuk family day nanti
-adda
-cici
-mad no
-lela & bad
-am
ni semua yang suare power2 unye la,sengit jugak pertandingan ni padahal 10 penyertaaan je pon...hehe~
tapi aku memang tabik spring a at dia owg,tetap maintain n TERBAEKKKK !!!
malam 11 jun nanti dia orang akan b'tanding balik untuk dapat gelaran juara,hope korg succsess yeah :)

ha,ni lagi satu masalah aku...
ada la budak ni,aku tatau la apa yang aku uat at dia sampai dia remove aku daripada friens dia at Fb...padahal masa tu kita orang ok je,ta ada ulak cakap kasar o gaduh2..hm,pelik jugak aku coz sebelum ni aku kira rapat la jugak n dia...haish~
aku pon tatau la na tanya camne da,bila aq request balik..dia ta approve py ceroh,pelik...
um,lau dia baca blog aku  ni..aku juz na minta maaf at dia kalau aku salah k..jangan a uat aku camni,serba salah je rasa :(
sorry ek awak !

Saturday, 28 May 2011

korang terbaekkkkk la

selamat pagi,selamat pagi,selamat pagi   :)
hey2,indah betul pagi ni en ? ceria je rasa cam tengok astro ceria ulak ase...haha~
em,tiba tiba rasa rendu ulak at orang yang sayang..haishhh~
rendu at member2 SM like
 waNi

ain & eme

cHa


syaMiL


puZa


aTin,qyLa & aiN


waNa,aiN,ajA,ayaHndA,aTiN,puZa,tHah,cHa,aiNi,qyLa


rendu cangat cangat at korang..at cpe2 yg ta ada lam pic ni,jgan terasa tau coz aq ta jpe la pic kowg..hehe~
rendu cangat na lepak sama at 5e1,rendu na dengar eme,puza,wani,syamil,alip beta ramai2..haha~rendu na duduk sekali ramai2 coz na b'gosip...rendu na dengar puza,cha,aja nyanyi(syair),hehe~rendu juga na kene n ckgu g,ckgu azni,ckgu zainonie,ckgu aziera...haha~bila teringat alik semua kerenah kita at 5e1 dulu,memeng kelakar sangat...lagi2 lau ckgu g masuk clas,semua uat muka taik ayam..HAHAHAHAHAAA~teringat jugk mase kita ramai2 ponteng clas n sekola..p2,ramai2 kene kejor dengan ckgu..ngee~rendu la at semua2 kenangan kita dulu..bagi aku,itu la class the best yang pernah aku lalui..korang semua TERBAIK !!! 
btw,sekarang semua da bz dengan kije n study...aku doakan korang olwez success ek,nanti lau da berjaya..JANGAN LUPA AKU PULAK tau,ngee~
lastly,take care...ily n imy damn much lerrr !!! mmmmuuuuuaahhhhhhh  <3


ni lagu yg special aku tujukan ntok korang semua ek,hope 'll enjoy it <3


Thursday, 19 May 2011

penin kepala

brape kali da aku cakap,jangan jangan..tapi kau nak juga an ?? ha,rasa la cniri akibatnya...jgan na ngadu apa apa la at aku,ta HENGEN aku na dengar !!!
haishhh~sabor je la dgan prangai kao ni,da a degil..uat aq sakit ati je bnyak...lau aku cakap kau bengap kunk kao marah,lau aku cakap kau bodoh kao bangga pulak...masalah toi a kau ni !!
naik semak da otak aku dengan perangai kau yang tak berubah ni,sama je...can tengiling un ada jugk !!!
nasib baik la aku sayg kau,kalau ta,cmpem aku maki kao lebih terok dpada ni...sakit otak,ati,jiwa,raga,aku...haishhh~sabo2 dengan kau ni...
da b'belon2 mulut aku ni suryh kao berubah,tapi kau still buat batu dekat dalam otak n ati kao uw...aku da hbis cara da na baik pulih kau ni,kao tetap jugk sama...
apa la aku na uat ag ni,TOLONG lerrr jgan nyusah en aku da !!!

Thursday, 12 May 2011

sahabat selamanya

aku rasa sedih sangat2...kawan kawan aku yang selalu dengan aku waktu aku susah dan senag dulu akan pergi tinggalkan aku dan kawan kawan aku yg lain...Sham n A'an akan g sambung belajar n keluar daripada prodata ni..Sham na cntinue study at UITM puncak alam,A'an ulak na g cntinue at matrik gambang...tinggal la aku,mira,aja n yunk je...hadoi,sedih sangat :'(
tadi masa na balik rumah,kita orang bersalaman...aku cuba untuk tak nangis..tapi,sebab terlalu sayangkan dia orang...air mata aku mengalir jugak,walaupun kita orang kenal ta lama..tapi kita orang rapat sangat..at mana mana,mesti ada 6 orang...ta pernah berenggang n bergaduh ^_^
aku sayang sanagt sangat at member member aku at prodata uw,tapi Sham n A'an akan pergi...lepas je naik cuti sem ni,kita orang tak dapat da jumpa..masing masing da sambung belaja at tempat baru...nanti,mesti rendu gila gila at dia orang :(
tapi,budak kelas aku un ada jugak yang na keluar...um,kesian at awex dia kene tinggal sorang..hehe~lepas ni,kurang da la member clasmate aku,mesti rasa sunyi sikit bila dia tak ada walau un dia sebenarnya pendiam...huhu~gurau gurau je ler,jgan marah tau !! 

at sini,aku ada ucapan sikit untuk korang :::

SHAM,
aku minta maaf tau kalau aku ada uat salah at kau...aku sedih sangat sebab kau na pergi da tinggal an kita orang at prodata..lepas ni,mesti ta ada da orang yang aku na usik an ??? kalau ta,kau sokmo kene usik n aku... :'(
nanti,mesti aku rendu gila gila at kau an ??? kalau kita jumpa balik nanti,mesti ada banyak cerita yang kita na kongsi...hadoiii~ sedihnye la aku rasa sekarang ni,tiba tiba teringat ulak kenangan kita...walau un kita kenal ta lama,tapi kita rapat jugak an ??? sampai boleh jadi member 6 orang :)
bila kau da study at sana,jangan lupa at aku tau...at tempat baru tu,mesti lagi ramai dpda at prodata an ??? hehe~ pandai pandai la jaga diri ek at sana nanti,belajar elok elok...aku tau kau boleh coz kau an cerdik,hihi :)
rajin rajin la text o call kita orang at prodata uw nanti ek,update story !!! haha~
btw,take care..cyunk kao ketat ketat :*

A'AN
aku na minta maaf jugak at kau tau a'an lau aku ada uat salah n silap at kau...kejap je kita dapat kenal an ??? walaupun bru 5 bulan kita duduk sama,tapi aku rasa happy sangat coz dapat kawan cam korang at prodata uw...kau n sham nak pergi tinggal an kita orang da at prodata uw,pas ni tinggal la 4 orang je..set2 benteng mesti da ta happy cam dulu coz ahli dia da berkurang :(
kenapa kau n sham tana tangguh an je dulu study uw ??? sampai ati korang an tinggal kita orang berempat at prodata uw :'( 
lepas ni,ta ada da la kau na cerita pasal meon at kita orang an ??? coz jumpa un mesti da jarang..at matrik nanti compem compem a kau semakin sibuk dengan kerja kau an...um,sedey sangat2 ler bila teringat at kenangan kita :"(
nanti,take care tau at sana...jangan lupa at aku ni,clalu clalu a text o call ek..hehe~ rajin rajin a turun kuantan join hangout sama sama..ala,lepor dengan kuantan ukan jauh sangat un... :) 
ok la,sayang kamu erat erat tau :*

DIN
hey din :) da na pergi da kau ek,sedey jugak aku rasa coz nanti mesti da berkurang ahli keluarga P3...nanti,jangan lupa at kita orang tau,ingat kita orang n cik hajar selalu :D
rajin rajin la text or call nati ek untuk update story kau,hehe~ btw,aku na minta maaf gak at kau kalau aku ada uat salah at kau,ada gurau gurau kasar dengan kau,ada tampor tampor kau..halal an je la ek,hihi~
take care tau at sana nanti...jangan lupa tau ayat aku,NAK HALAU SEGAN...hehe~ bubye :)

Tuesday, 10 May 2011

kembali

hadoiiii~lama jugak aku ta bukak blog aku ni..biasa la,semakin hari semakin bz...huhu~semenjak 2 menjak ni,aku semakin bz dengan blaja at PLPK ni dengan portfolio n exam ujung ulan 6 ni..bnyak ag yg aku kene blaja untuk sampai ke modul 11 uw,mati a aq gni...

cmalam aq g daftar f6 at SM..rmy jugk,lam 70 lbey pelajar yg dftar...p yg klako ew,majo clas aq yg mcok..haha~leps je dftar uw,aq g join orientasi jap..p2 aq aliq ostel,p nxt week da stat blaja...
aku unye ctdy ni hbes 8 julai,lambat ag...so,bnyak jugk a yg aku kne cver nti...huhu~
tpi aku sedey a,bby aku na minta tuka skola..dia tana amik f6 at situ,sedey2...
law dia ckola situ un,ta lme jugk aku dapt jmpa dia coz ulan 9 ni dia g PLKN...um,lantok a..janji aku belajr(ayat pasrah)

lan ? um,dia ok je..kami semakin bahagia..tapi,ta couple un k ! dunt salah paham !!! single is better owt ckunk ni,hehe~aku dengar,dia na balik kg dia at johor..tapi tatau a bila...hey,pas sorang2 na tinggal aku..kenape ni ???
um :(